Békés Iskolák tábor

Mivel egyre több iskola köteleződik el a Békés Iskolák program mellett, idén nyáron szükségét éreztük annak, hogy első alkalommal intenzív képző hetet szervezzünk Budapesten. Az első Békés Iskolák tábor 2019. augusztus 5-től augusztus 10-ig tartott, a helyszín a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. képzőterme, illetve a Hársfa Pszichológiai Rendelő volt. Hétfőtől szombatig, közel száz pedagógus, gyógypedagógus, pszichológus és szociális munkás vett részt a tréningeken, melyek célja a képzők képzése volt, azaz hogy a résztvevők képessé váljanak a képzési anyag továbbadására a saját intézményeikben.

A hét a Békés, biztonságos közösség tréninggel indult, Hegyi Dorottya és Hangyál Nikolett trénerek vezetésével. Ezt követte a Békés Iskolák Szemléleti moduljának átadása (trénerek: Takács Andrea, Turmezei Mónika), majd Adler Katalin tartotta meg a Resztoratív modult. Sándor Éva két tréninget is vezetett egymást követő napokon: a Mentalizációs modul átadása után a Bevezető előadás-Általános ismertető a programról-Bullying kezelés 3in1 tudáscsokrát vehették át a résztvevők. A hét Hegyi Dorottya és Gedő Ágnes pszichológusok Vezetői modul tréningjével zárult.

Nagy örömünkre sokan jöttek vidékről, Budapest mellett Fejér megye is nagy létszámban képviseltette magát. Intenzív és fárasztó hét van mögöttünk, szinte mindannyian több tréningen is aktívan jelen voltunk, sőt néhány lelkes társunk egész héten velünk képződött.

A nagy sikerre való tekintettel gondolkodunk a jövő nyári folytatáson – aki velünk töltötte ezt az augusztusi hetet, behatóan megismerkedett a Békés Iskolák program szemléletével és gyakorlatával.

A kép forrása: www.pexels.com

Vélemény, hozzászólás?