Szupervíziós Békítő Team

Célkitűzés

A Békítő egy amerikai szerzőpáros, a pszichiáter Stuart W. Twemlow és a bölcsész Fank C. Sacco  negyven éves terepmunkáján alapuló szemlélet és módszer az iskolai agresszió megelőzésére és kezelésére. A Szupervíziós Békítő Team célkitűzése a módszer elméletének és gyakorlatának megismerése, magyar viszonyokra való adaptálása, illetve – csoportos szupervízió formájában – a hazai iskolákban való bevezetésének nyomonkövetése.

A résztvevők

A Szupervíziós Békítő Teamet Horgász Csaba, pszichológus hívta életre 2014-ben. Ma már sokféle szakember dolgozik a program adaptálásán: pedagógusok, pszichológusok, gyógypedagógusok, szociális szakemberek stb.

Kapcsolattartás

A csapat havonta egyszer ül össze (szombaton, délelőtt Budapesten, a 14. kerületben). A személyes találkozások közötti időszakban, a műhely belső ügyeivel kapcsolatban, elsősorban körlevelek formájában tudunk kapcsolatot tartani. Az iskolai agresszió és a Békés Iskolák Program nyilvános fóruma a facebook-on ITT!

A program iránt nyitott, kreatív szellemű pszichológusokat, pedagógusokat, szociális munkásokat és intézmény vezetőket is szívesen látunk. Kapcsolat: info@bekesiskolak.hu . Lásd még: Mit tegyek, ha felkeltette az érdeklődésemet a Békés iskolák program?

Szupervízió

A fenti elérhetőségen várjuk azon regionális és intézményi békítő teamek jelentkezését is, akik a békítős folyamatok valamely pontján elakadtak, megoldhatatlannak tűnő problémába, nehézségbe ütköztek és szeretnének segítséget kapni. A szupervízió mindenképpen személyes jelenlétet igényel, azaz egy vagy több személynek el kell jönnie a Szupervíziós Békítő Team ülésére. Ez a szolgáltatás is ingyenes. A szupervízió menetéről e-mailben kapnak tájékoztatást a jelentkezők.